4 sätt att skydda hundtassar under vintermånaderna


Vintern kan vara tuff för känsliga tassar. På vintern kan saltet som används för att smälta is på vägar och trottoarer vara skadligt för din hund och deras tass dynor, det kan till och med bli farligt om din hund börjar slicka kemikalierna från issmältningsmedel . Under vintern är det därför bra att vara lite extra uppmärksam på hundens tassar. Så här förebygger du problem genom att följa denna enkla 4-stegs tassvård rutin.

Välskötta tassar är viktiga under vintermånaderna. Har du en hund med mycket päls mellan trampdynorna bör du klippa den regelbundet. På så sätt torkar tassarna snabbare när hunden kommer in och hunden slipper isklumpar, eller smältande kemikalier som fastnar mellan trampdynorna. Det är också viktigt att se till att hålla klorna i gott skick genom att klippa dem regelbundet. För långa klor kan fastna och orsaka smärta.

Om du går på saltade eller smutsiga vägar är det bra om du städar bort hundens tassar efter promenaden med hjälp av våtservetter för att rensa bort smutsen & kemikalierna. När du går, ha våtservetter till hands för att omedelbart rengöra snö, salt eller kemikalier som kommer på din hunds tassar.

Håll promenader så korta som möjligt i kallt vinterväder. Om inte din hund älskar att springa runt i kyla och snö och du är beredd på en lång promenad, är det bäst att begränsa hundens tid utomhus. Detta gäller speciellt hundar med kortare päls och med artrit eller andra hälsotillstånd. Ta istället mer tid för inomhuslek, kurragömma är en favorit.

Att återfukta din hunds tassdynor kan förhindra att de spricker. Torkade, spruckna tassdynor är obekväma för ditt husdjur och gör promenader smärtsam. Därför föreslår vi att du applicerar tass salvan innan din hundpromenad, medan du gör det kommer balsamet att fungera som ett extra lager av vax , vilket förhindrar att tassarna absorberar saltet och kemikalierna från vägarna/trottoarerna. Att ha hälsosamt & återfuktade tassdynor hjälper din hund att känna sig mer bekväm.

Att följa dessa tassvårdstips kan hålla din lurviga bästis bekväm hela vintern.