Den ultimata guiden för att bada ditt husdjur hemma

Del 1. Hur badar man sin hund hemma?

Som husdjursägare är det viktigt att upprätthålla ditt husdjurs skötselrutin för att hålla dem glada och friska. Regelbundna skötselmetoder, som att bada, trimma naglar, rengöra öronen, rengöra tänderna och tömma analsäckar, hjälper inte bara till att hålla dem rena utan också för att förebygga vissa hälsoproblem.

I den här bloggen kommer vi att diskutera alla delar som du behöver för hur du kan sköta om din hund hemma med våra helt naturliga produkter som är säkra för både husdjur och miljön. Vi börjar med bad hemma!

Bada ditt husdjur

Att bada ditt husdjur handlar inte bara om att hålla dem rena utan också för deras komfort och hälsa. Regelbundna bad hjälper till att ta bort smuts och lukter, bibehålla en glänsande päls och förhindra hudproblem.

Hemma, se till att använda ett schampo och balsam som återfuktar och lugnar huden, till exempel vårt Oatmeal Shampoo & Conditioner som är gjord med närande havregryn och kokosolja. Medan du badar ditt husdjur, prova vår nya massageborste i bambu, vår borste hjälper till att ta bort smuts och skräp samtidigt som den ger en lugnande massage som ditt husdjur kommer att tacka dig för senare!

Så här badar du ditt husdjur:

  1. Blöt ditt husdjurs päls ordentligt med ljummet vatten.
  2. Ta en generös mängd av vårt LOMI Oatmeal Schampo & Balsam och massera in det till ett krämigt lödder från nacken ner till svansen, och se till att alla områden är täckta. Var noga med att undvika att få schampo i ditt husdjurs ögon.
  3. Passa på att skapa en fin kontakt genom att massera in schampot i ditt husdjurs päls med vår miljövänliga bambuborste för att ta bort smuts och skräp samtidigt som du ger ditt husdjur en lugnande massage.
  4. Låt balsamet sitta i minst 5 minuter för att låta de naturliga ingredienserna göra sin magi.
  5. Skölj ditt husdjur med ljummet vatten tills allt schampo är helt borttvättat, undvik rester på huden eller pälsen.
  6. Torka försiktigt ditt husdjur med handduk, ta sedan en hårtork på en låg inställning om de är bekväma med det. Det är viktigt att de torkas ordentligt för att förhindra hudirritationer och för att hålla pälsen och huden frisk och skinande.