EARTH DAY - 4 SÄTT ATT MINSKA DITT HUSDJURS KLIMATPÅVERKAN!

Som husdjursägare älskar du dina lurviga vänner och vill göra allt i din makt för att hålla dem lyckliga och friska. Men visste du att du också kan minska deras Klimatpåverkan? Inför Earth Day, låt oss utforska fyra enkla sätt du kan välja för en mer hållbart vardag med dina husdjur.

1. NATURLIG DJURVÅRD
Många djurvårdsprodukter på marknaden innehåller kemikalier och konstgjorda ingredienser som kan skada både ditt husdjur och miljön. Att byta till naturliga alternativ kan ha stor inverkan på att minska ditt husdjurs miljömässiga tassavtryck. Leta efter produkter med enkla, naturliga ingredienser som är bra för ditt husdjur och planeten.

2. 100% KOMPOSTBARA BAJSPÅSAR
Den genomsnittliga hunden producerar över 275 pounds av bajs på ett år. Och även om det är viktigt för hygienen och folkhälsan att plocka upp efter ditt husdjur, kan det ta hundratals år att bryta ned traditionella bajspåsar gjorda av plast. Välj istället 100 % komposterbara bajspåsar gjorda av majsstärkelse som bryts ner naturligt på bara 90 dagar.

3. MILJÖVÄNLIGA LEKSAKER
Många husdjurs leksaker är tillverkade av syntetiska material som inte kan återvinnas eller brytas ned. Genom att välja miljövänliga leksaker tillverkade av naturliga material som hampa eller ekologisk bomull kan du hjälpa till att minska ditt husdjurs koldioxidavtryck. Dessutom är de ofta säkrare för ditt husdjur att tugga och leka med.

4. EN HÅLLBAR KOST
Maten vi ger våra husdjur har en betydande påverkan på miljön. Att byta till en hållbar och ekologiskt kost kan minska ditt husdjurs koldioxidutsläpp och stödja ansvarsfulla jordbrukspraxis. Du kan också överväga att göra din egen husdjursmat med lokalt odlade ingredienser.

LÅT OSS MINSKA VÅRA TASSAVTRYCK TILLSAMMANS!

Att minska ditt husdjurs miljöpåverkan behöver inte vara svårt eller dyrt. Dessa fyra enkla tips kan hjälpa dig att välja mer hållbara alternativ för dina lurviga vänner samtidigt som du minskar ditt eget koldioxidavtryck. Så låt oss göra jordens dag varje dag genom att ta små steg mot en grönare framtid för oss alla – även husdjur!