Resultatet av Draknästet, Investering av Fredrik Eklund

Från fängelseliknande lockdown till miljoninvestering från Fredrik Eklund i draknästet

Milou och Elsa, två svenska entreprenörer med över 10 års erfarenhet från Shanghai, startade sitt eget märke - LOMI Pet Care. Deras resa började när Milou adopterade en fransk bulldog med hudproblem. Trots att hon sökte överallt kunde hon inte hitta naturliga produkter som passade för sin hund. Tillsammans med Elsa, som har en adopterad border collie/aussie-mix, bestämde de sig för att skapa sina egna lösningar och grundade Lomi Pet Care. 

Målet var klart - att utveckla naturliga, hållbara och miljövänliga produkter för att bidra till friskare husdjur.   

Resan har inte alltid varit lätt, eftersom märket startades under pandemin 2021 och drabbades av den striktaste lockdownen i Shanghai under våren 2022. Trots detta kämpade Milou och Elsa vidare och lyckades leverera produkter från sina hem, fylla på tomma hyllor i djurbutiker och generera försäljning. 

Deras framgång har resulterat i en investering på 1 miljon svenska kronor till en värdering på 6.5 miljoner kronor från den framstående affärsmannen och "draken" Fredrik Eklund från Draknästet. 

"Jag ser en otrolig potential för Lomi Pet Care på den amerikanska marknaden! Med mitt breda kontaktnät och min expertis, kan jag vara en ovärderlig tillgång för att lansera varumärket där. Det finns inga gränser för hur stort detta kan bli, och jag är otroligt exalterad över att vara en del av denna resa!" 

”Just hundbajspåsar och allt som hör till ligger mig varmt om hjärtat. Det är hälsosamma produkter, jag skulle i praktiken kunna låta mina barn använda dem. Dessutom är förpackningarna snygga.”  Berättar Fredrik Eklund  

Läs mer om oss i DI här:

https://www.di.se/digital/fredrik-eklunds-nya-giv-hundbajspasar/

Läs mer om oss i Breakit här: 

https://www.breakit.se/artikel/37662/lomi-pet-care-gor-hudvard-for-hundar-sa-fick-de-med-sig-fredrik-eklund-i-draknastet

Ehandel:

https://www.ehandel.se/fran-mardrom-i-lockdown-till-miljon-i-draknastet-nu-kor-vi