Riskerna med parfymerade schampon för husdjur

Det finns flera skäl till varför du bör undvika att använda schampo med parfym för ditt husdjur:

Känslighet: Husdjur, särskilt katter och hundar, kan vara känsliga för starka dofter. Dofter från schampo med parfym kan vara irriterande och orsaka obehag för ditt husdjur.

Allergier: Husdjur kan vara allergiska mot vissa doftämnen i schampo med parfym. Det kan resultera i kliande hud, irritation och utslag.

Utspädning: Parfym i schampo kan göra produkten mer koncentrerad och svårare att skölja bort helt från pälsen. Om du inte kan skölja bort schampo ordentligt kan det orsaka hudproblem eller klåda hos ditt husdjur.

Naturbehov: Husdjur har en naturlig doft som hjälper dem att identifiera varandra och känna igen sitt territorium. Att använda schampo med parfym kan störa deras naturliga lukt och skapa förvirring.


Det är bättre att använda ett neutralt schampo speciellt utformat för husdjur. Dessa schampon är milda, parfymfria och skapade för att vara skonsamma mot deras hud och päls. Innan du använder något schampo på ditt husdjur är det alltid bäst att rådgöra med veterinären för att få rekommendationer som är anpassade efter ditt husdjurs unika behov.

Se även till att du använder schampo som har certifiering är godkänt i Europa för husdjur och har rätt pH-balans.