VARFÖR 100% KOMPOSTERBARA BAJSPÅSAR?

För dem som alltid plockar upp efter sin hund, tack för att du är en ansvarsfull husdjursägare. Du kommer långt med att hålla våra parker, trottoarer och stigar rena. Många djurägare har gått över till alternativ som komposterbara hund avfallspåsar för att minska på engångs plastavfall. Men vad är komposterbara påsar? Vad är de gjorda av? Vad gör dem komposterbara

Komposterbara påsar är gjorda av naturlig växtstärkelse och producerar inget giftigt material. De bryts lätt ned i ett kompostering system genom mikrobiell aktivitet för att bilda kompost. Termen komposterbar betyder att produkten kommer att helt bryta ner till sina organiska beståndsdelar efter en viss tid, vilket berikar jorden med näringsämnen och lämnar inga synliga tecken eller giftiga rester.

 

Hur vet jag om mina påsar är komposterbara?

Vad är ASTM6400 och EN13432 på LOMI komposterbara bajspåsar?

 

En komposterbar påse kommer att certifieras officiellt med en eller flera logotyper som bevis på dess kompositerbarhet. Den viktigaste logotypen att hålla utkik efter är Seedling-logotypen (ett registrerat varumärke som tillhör European Bioplastics), samt märket: EN13432. Den amerikanska standarden ASTM D6400 är för närvarande det ultimata testet för en biologiskt nedbrytbar/komposterbar produkts förmåga att sönderfalla under idealiska komposterings förhållanden.

 

LOMI komposterbara bajspåsar går sönder på 90 dagar i en kommersiell kompostering miljö, vilket innebär att de sönderfaller efter att du sönderfaller efter att du sönderfaller efter att du slängt dem.

Kan man kompostera dem hemma? Bäst är att lägga dem i matavfallskärlet eller i din hemkompost eller vid en kompost station. Den komposterbara påsen kommer naturligt att brytas ner till organiska näringsämnen. Dessa näringsämnen kommer sedan att användas för att berika marken med noll skadliga biverkningar för miljön.

 

 

Om du har kommit till den här artikeln, då har du tagit det första steget för att göra en förändring! Kommer du att sluta använda onödig plast i din vardag?